Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Ar riteņbraucēju organizācijas atbalstu Bruknā atklāts stabs mieram

Ziņa publicēta: 10.10.2020 11:26
2020. gada 5. oktobrī Bruknā atklātajā Miera stabā iestrādātais vēstījums pauž: “Lai uz Zemes valda miers”. Šī simboliskā staba mērķis ir spējā apvienot dažādu kultūru, ticības tradīciju un politisko ideālu cilvēkus kā vienotu globālu sirdi un prātu. Pasaulē Miera stabu atklāšanās ir piedalījušies tādi cilvēki kā Māte Terēze, pāvests Jānis Pāvils II, Dalailama un daudzi citi garīgie līderi.
Pasākumā atklāšanas vārdus teica ieceres iniciators Oļegs Stoļarovs no Latvijas Riteņbraucēju apvienības, Sandra Rone no Latvijas Svētā Jēkaba ceļa asociācijas, Raimonds Bergmanis – Latvijas Olimpiešu kluba prezidents, Arvīds Ulme – Vides Aizsardzības kluba virsaitis. Pasākums notika sadarbībā ar Bruknas kalna svētību skolas skolotājiem un bērniem, kuri atklāšanā turēja rokās dažādu pasaules valsts karogus, tādejādi simbolizējot draudzību un mieru visā pasaulē.



Miera stabam katrā no četrām pusēm dažādās valodās ir vēstījums, “Lai uz Zemes valda miers”. Šādi miera stabi ir gandrīz visās pasaules valstīs un tiek lēsts, ka kopumā ir uzstādīti ap 250 000 stabu mieram. Pirmais stabs tika uzstādīts 1955. gadā Japānā. Latvijā pirmais stabs tika uzstādīts 2004. gadā Valmierā un nejaušas sagadīšanās pēc tieši tajā pat dienā Valmierā tika glabāts Latvijas karavīrs, kurš gāja bojā Irākā. Gadu vēlāk, 2005. gadā Miera stabs tika uzstādīts Rīgā, Rojā, Ventspilī un Kuldīgā. Bet 2006. gadā Pāvilostā. Šos stabus izgatavoja un atsūtīja uz Latviju Japānas iedzīvotāji.

“Lai miers valda uz zemes”, ir starptautiska mēroga kustība, lai iedvesmotu un atmodinātu mantoto mīlestības, miera un harmonijas apziņu, kas pastāv ikvienā no mums. Tā ir kustība, lai panāktu iekšēju mieru un veicinātu mieru pasaulē kopumā.

‌Pasākuma foto: https://www.facebook.com/210719109053771/posts/3225171644275154/
Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 9 + 1 =
 »
Top.LV