Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



CSDD aicina organizēt velosipēdistu eksamināciju skolā

Ziņa publicēta: 10.01.2018 22:42
Lai skolēni jau no mazotnes izprastu satiksmes drošības jautājumus un augtu par atbildīgiem satiksmes dalībniekiem, CSDD aicina skolas un ikvienu pedagogu mācīt skolēniem ceļu satiksmes noteikumus. Kvalitatīvi apgūtu satiksmes noteikumu zināšanu apliecinājums ir skolā nokārtots pirmais valsts eksāmens - velosipēdu vadītāju eksāmens un iegūta pirmā vadītāja apliecība jau 10 gadu vecumā.
Kā vēsta CSDD, 2017. gada 11 mēnešos ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 11 (2016. gadā - 7), bet ievainoti 535 (2016. gadā - 576) velobraucēji. Tiesa, nevar teikt, ka viņi bijuši paši vainīgi savā nelaimē, tomēr skaidrs arī tas, ka satiksmes noteikumu ievērošana velobraucēju drošību tikai uzlabo.

2018. gadā CSDD mudina skolas mācību procesu organizēt tā, lai skolēni velosipēdu vadītāju eksāmenu varētu kārtot skolā un eksamināciju veiktu skolas pedagogi. Tā, skola pati varētu plānot gan gatavošanos eksāmenam, gan pašu eksamināciju. CSDD ir izveidojusi sistēmu, kas ļauj arī skolas pedagogiem novadīt eksāmenu. CSDD, savukārt, nodrošinās, lai skolēni, kas sekmīgi noslēgs eksāmenu, skolā saņemtu velosipēdu vadītāju apliecības.
Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 13 + 3 =
 »
Top.LV