Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Rīgas kungi Lielajā Kristapā 2016

Ziņa publicēta: 24.10.2016 19:27
“Latvijas koda” filma par velokurjeriem “Rīgas kungi” guvusi uzvaru visās trīs “Lielā Kristapa” kino balvas izvirzītajās nominācijās.

Nacionālais filmu festivāls Lielais Kristaps ir nozīmīgākais Latvijas kino nozares pasākums, kas dod iespēju vienkopus redzēt un profesionāli izvērtēt Latvijas jaunākās filmas, kā arī godināt Latvijas kino tradīcijas. Šogad balvas tika pasniegtas jau 28. reizi, bet filmai “Rīgas kungi” trīs nominācijās: labākā īsmetrāžas dokumentālā filma, labākais dokumentālās filmas operators – Juris Pīlēns un labākais montāžas režisors – Andris Grants.

‌Dokumentālo īsfilmu ciklu “Latvijas kods” Latvijas Televīzija producē sadarbībā ar Nacionālo Kino centru un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

‌“Latvijas koda” mērķis ir atbalstīt tādu filmu tapšanu, kuras dokumentē Latvijas dzīvi, vidi un cilvēkus un meklē individuālajos stāstos plašāku sociālu, kultūras un vēstures kontekstu, atsedzot laikmetam raksturīgas tendences dažādās dzīves jomās. Dažādu paaudžu režisori īsfilmās piedāvā savu vēstījumu par Latviju šodien, veidojot oriģinālu vizuālo liecību kopumu un atklājot šodienas Latvijas kodus.

‌2015. gadā par vienu no Latvijas koda filmām kļuva režisores Adrianas Rozes īsfilma “Rīgas kungi”. Īsfilmai ir divas galvenās līnijas - stāsts par velokurjeru kopienu. “Bet man pašai svarīgi bija runāt arī par to, kā piederība kādai sociālai grupai ietekmē mūsu uzvedību. Jo ikviens ikdienā pieder vairākām un dažādām sociālajām grupām - skolai, darba kolektīvam, interešu kopienām. Lūk, un mani interesē kontrasts starp to, kādi esam paši un kā maināmies sarunā, uzvedībā, attieksmē, kad esam kopā ar kādu no mūsu pašu izvēlētajām grupām”, precizē Adriana. Viņa pati no visām grupām, kam teorētiski pieder, kā galveno izceļ domājošos un vērojošos pilsētniekus. “Man patīk vērot un meklēt atbildi uz jautājumu - kas motivē mūsu rīcību, uzvedību? ” Viņa piebilst, ka par to arī runā savās filmās un mākslas darbos.

‌Pasaulē kopš 1991. gada katru gadu 9. oktobrī tiek atzīmēta velokurjeru cildināšanas diena. Astoņus gadus pēc pirmās velokurjeru cildināšanas dienas, arī Latvijā tika aizsākta velokurjeru kustība, kuras pašlaik spilgtākais pārstāvis Latvijā ir SIA Velokurjers, kuri ne tikai pilda savus tiešos velokurjeru un kurjeru pienākumus, bet ir arī sabiedriski aktīvi, atbalstot Latvijas Riteņbraucēju apvienības aktivitātes, veicinot riteņbraukšanu kā videi un veselībai draudzīgu parvietošanās veidu, piedaloties dažādās akcijās un projektos, kā arī nesot Latvijas vārdu pasaulē, katru gadu piedaloties starptautiskajā velokurjeru čempionātā.

‌Likumsakarīgi, ka SIA Velokurjers kurjeri tika izvēlēti kā galvenie varoņi vienai no “Latvijas koda” filmām, jo ne tikai pilda savus tiešos darba pienākumus, ir sabiedriski aktīvi, bet ir ilgtspējīga, videi draudzīga un veselīga dzīvesveida piemērs - nerada piesārņojumu un sastrēgumus, spēj ātri un efektīvi pārvietoties gan pilsētvidē, gan ārpus tās, kā arī domā par savu un apkārtējo cilvēku veselību.

‌Filmas panākumi Lielajā Kristapā parāda to, ka ar savu domāšanu un rīcību, mēs ietekmējam un veidojam vidi mums apkārt, bet tikai kopā apvienojoties un sadarbojoties, mēs spējam paveikt vairāk.

Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 8 + 2 =
 »
Top.LV